Mijn favoriete persoonlijke blogs in 2024

Favoriete persoonlijke blogs in 2024

Is persoonlijk bloggen dood? Ik vind van niet! (Al zou daar objectief gezien enige twijfel over kunnen bestaan.) De afgelopen jaren legden steeds meer van mijn favoriete blogs het loodje, maar gelukkig zijn er nog steeds bloggers actief en komen er soms zelfs nieuwe bij. Terwijl het buiten hard aan het regenen is, zet ik mijn favoriete persoonlijke blogs graag even in het zonnetje vandaag. Op die blogs vind je ook in 2024 nog persoonlijke updates en wekelijkse of maandelijkse dagboekjes.

tussenmarsenjupiter

Volgens mij lees ik al sinds het begin mee op de blog van Irene. Wekelijks vind je er dagboekjes die een inkijkje geven in haar dagelijkse leven. Verder vind je er regelmatig leuke lijstjes, allerlei projecten en vintage kringloop vondsten. Als Nederlander heb ik er ook al een hoop Vlaamse termen geleerd 😀 Ik kan niet precies uitleggen waarom, maar vind het altijd gezellig op tussenmarsenjupiter.

» Bezoek de blog van Irene

Leonie van der Laan

Leonie is iets nieuwer in blogland dan de meesten in dit lijstje, maar dat maakt haar blog niet minder leuk. Net als ik woont ze grotendeels in Spanje (maar dan in Valencia) en is ze tekstschrijver. In Bladiebla krijg je regelmatig een kijkje in haar leven en er zijn ook genoeg hersenspinsels of mooie reisbestemmingen te vinden.

» Bezoek de blog van Leonie

Fernweh Forevermore

Nog zo’n blog waar ik al jaren graag kom: Fernweh Forevermore. Angélica is fotografe en geeft regelmatig een kijkje achter de schermen op haar blog. Je leest in haar maandoverzichten niet alleen over haar werk, maar kijkt ook mee in haar dagelijkse leven. Ik ben vooral fan van alle creatieve projecten die dan aan bod komen: van kleding naaien tot linosnede en tekeningen.

» Bezoek de blog van Angélica

Ashley Lynn

Een blog die ik nog niet zo lang lees, maar wel erg leuk vind, is die van Ashley. Net als de andere bloggers in deze lijst geeft ze regelmatig een inkijkje in haar persoonlijke leven in haar diary. Vooral ook een leuke plek om inspiratie op te doen qua boeken en muziek! 

» Bezoek de blog van Ashley

Last Days of Spring

Ook op Last Days of Spring lees ik al jaren mee (echt zolang ik me kan herinneren). Vooral de dagboekjes van Marlous vind ik altijd leuk om te lezen. Ze schrijft onder andere over haar leven als Nederlander in België en er zijn regelmatig reisverslagen te lezen, bijvoorbeeld van de vele surftrips die ze organiseerde. 

» Bezoek de blog van Marlous

Merel Kosters

Leonie en ik zijn niet de enige Nederlandse tekstschrijvers in Spanje met een blog; ook Merel hoort in dat rijtje thuis. En dat is niet het enige dat we gemeenschappelijk hebben. Merel is namelijk (net als ik) gek op journalen en schrijft hier graag over op haar blog. Haar blog geeft in iets mindere mate een inkijkje in haar dagelijkse leven, maar gelukkig kun je haar daarvoor op Instagram volgen en meekijken met haar triatlonavonturen.

» Bezoek de blog van Merel

Vaker Vrolijk

Een blog waar ik nog niet zo lang (maar wel graag) kom, is die van Romy. Op Vaker Vrolijk neemt ze je mee in haar zoektocht naar alles wat het leven vrolijker en positiever maakt. In haar Inkiekjes geeft ze regelmatig een inkijkje in haar dagelijkse leven als tekstschrijver (ja, nog eentje in deze lijst!) en wat haar bezighoudt.

» Bezoek de blog van Romy

Lisanne Leeft

De blog van Lisanne bestaat al sinds 2010 en is een plek waar ik al jarenlang af en toe kom. Ze schrijft er over onderwerpen zoals lifestyle en mindstyle, maar mijn favoriet is Lisanne Beleeft, waarin ze wekelijks een inkijkje in haar persoonlijke leven geeft. Inmiddels staan er meer dan 240 van dit soort weekoverzichten online op haar blog!

» Bezoek de blog van Lisanne

Een beetje liefde voor je favoriete persoonlijke blogs 👇🏻

Wat zijn jouw favoriete persoonlijke blogs? Support je favoriete bloggers hieronder door een linkje (of gewoon de blognaam) achter te laten. Je eigen blog delen mag natuurlijk ook! Ik ontdek altijd graag nieuwe Nederlandse en Vlaamse blogs met een persoonlijk tintje. En misschien inspireer je ook nog een ander om eens op je favoriete blogs te gaan kijken 🥰

Vond je het leuk om dit lijstje te lezen? Laat dan een reactie achter of klik op het hartje hieronder om een beetje waardering te tonen ♥

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

21 reacties

 1. Best een aantal van jouw lijstje volg ik ook graag! En nu heb ik er ook weer een paar nieuwe bij om te volgen

 2. Wat leuk! Ik houd van dit soort lijstjes, want ze zijn ideaal om nieuwe blogs te ontdekken. Ik ga er een kijkje nemen!

 3. Hé, leuk idee! Ik ga ook een lijstje maken (kan al verklappen dat je er ook op zal staan ;)). Bedankt voor de vermelding! 🙂 Ik volg al de rest ook!

 4. Ashley Lynn en Merel Kosters kende ik nog niet. Leuk!

 5. Ontzettend leuk dat je deze bloggers even in het zonnetje zet! Altijd leuk ook om op deze manier weer nieuws blogs te leren kennen. 🙂

 6. Ashley Lynn kende ik nog niet en is toegevoegd aan mijn blogroll : )

 7. Wat een leuke staan erbij, heel wat uit dit lijstje volg ik al jaren 🙂

 8. Jaaa dankjewel voor de inspiratie! Ik vind het lastig om persoonlijke blogs te vinden, dus is iedere blog weer een lichtpuntje voor mij:)

  • linda's journal

   Graag gedaan! Klopt, het kan inderdaad lastig zijn om nieuwe blogs tegen te komen. Ik vind ze zelf vaak via verwijzingen van andere bloggers of omdat iemand een reactie heeft achtergelaten. Vandaar ook dat ik wat blogs die ik graag lees in het zonnetje wilde zetten 🙂

 9. Je huisstijl is zo herkenbaar(L) lief dit soort lijstjes eigenlijk zouden alle bloggers dit in juni moeten doen om elkaars zomerdip in te vullen.

 10. Noujaaaa zeg wat super leuk dit! Ik blog inderdaad nog niet zo lang, dus echt super leuk dat je me in je lijstje hebt gezet, 100x dankjewel!

 11. Pingback: Journal met mij ❀ juli 2024 • linda's journal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *