Een persoonlijke blog beginnen in 2024: dit zijn mijn 12 tips

Persoonlijke blog beginnen tips

Een persoonlijke blog beginnen in 2024: hoe doe je dat? Zelf heb ik al meer dan 15 jaar verschillende persoonlijke blogs (gehad) en dus weet ik precies wat erbij komt kijken als je een persoonlijke blog wilt maken. In dit artikel vind je een stappenplan voor het beginnen van een persoonlijke blog. Van het kiezen van je blognaam en het maken van een lay-out tot handige plug-ins, manieren om volgers te krijgen en geld verdienen met je persoonlijke blog. Met deze 12 tips is een persoonlijke blog beginnen een fluitje van een cent!

Is het zinvol om een persoonlijke blog te beginnen in 2024?

Een vraag die bij velen op zal komen, is: heeft een persoonlijke blog maken in 2024 überhaupt nog zin? Is bloggen niet allang dood en kan ik het niet beter op TikTok of YouTube gaan zoeken? Dat hangt geheel van je doel af. Voor een carrière als influencer is een blog misschien niet de beste keuze, maar als je graag schrijft, is een blog the place to be. Een persoonlijke blog is een langzamere vorm van content: geen kort zinnetje of video’s van 30 seconden, maar juist doordachte lappen tekst die wat meer concentratievermogen vereisen. Een persoonlijke blog maken in 2024 kan dus zeker nog als je houdt van langzamere content en een leuke plek op het internet zoekt om je creativiteit kwijt te kunnen.

12 tips om een persoonlijke blog te beginnen

Ben je enthousiast geworden om je eigen blog te beginnen? Ik zet in 12 tips op een rij hoe je een blog kunt beginnen zonder al teveel technische voorkennis. Een gratis blog beginnen kan zeker en als je er een beetje geld voor over hebt, heb je zo een .nl, .be of .com domein. Op basis van jarenlange ervaring persoonlijke blogs schrijven én lezen zet ik op een rij wat het beste werkt.

Tip 1: kies de juiste blognaam/URL en hosting

Voor je ook maar iets kunt doen, heb je een blognaam nodig voor de URL, of je nu voor betaalde hosting of een gratis website gaat. Het kiezen van de naam is belangrijk, want het is een van de eerste dingen die bezoekers zien en geeft ze een bepaalde indruk van je website. Bedenk dus goed waar je over wilt schrijven en wat bij je past.

Wil je een fashion blog beginnen? Kies dan voor een blognaam die dit duidelijk weerspiegelt. Een beauty blog beginnen? Dan ga je bijvoorbeeld voor Beauty By [Je Naam]. Voor een mama blog beginnen verwerk je ‘mama’ of ‘moeder’ in de blognaam en voor een algemene persoonlijke blog kies je iets wat écht bij je past. Zo heet mijn blog Linda’s Journal; het laat zien dat het een online dagboek over mijn leven is en brengt ook gelijk mijn liefde voor journalen naar voren.

Goed, je hebt een naam gekozen, what’s next? Beslis of je gratis blog wilt beginnen of liever voor een eigen domeinnaam gaat. Als je voor een gratis blog kiest, doe je dit bijvoorbeeld via WordPress. De URL van je blog komt er dan als volgt uit te zien: www.jeblognaam.wordpress.com.

Liever een eigen .nl, .be of .com domein? Dan zul je een URL moeten kopen en heb je een hostingpakket nodig. Mijn blog draait bijvoorbeeld via Vimexx, waar ik een hostingpakket heb met daaraan meerdere domeinnamen gekoppeld. Mijn URL kostte me minder dan een euro en voor het hostingpakket betaal ik iets minder dan €30 per jaar. Misschien kan het zelfs nog goedkoper bij een andere provider.

Tip 2: zorg voor een aantrekkelijke lay-out (WordPress thema’s)

Of je nu kiest voor een gratis blog beginnen of voor een betaalde domeinnaam, je volgende stap is het kiezen van een thema. Zelf vind ik een blog beginnen met WordPress het makkelijkste. Dit platform biedt wat mij betreft de juiste combinatie gebruiksgemak en vrijheid om aanpassingen te doen en je site te personaliseren. WordPress wordt door de meeste bloggers gebruikt, maar er zijn ook andere mogelijkheden, zoals Blogger of Squarespace.

Wat mij betreft, is het kiezen van het juiste WordPress thema cruciaal. Het is hoe anderen je blog zien en het zegt direct een hoop over iemand, of dat nu een vrolijke en kleurrijke indruk is of juist een minimalistische stijl. Onder ‘Weergave’ in je WordPress-menu kun je al een hoop thema’s inzien, maar het loont ook zeker om eens te googelen op ‘free WordPress themes’. Zo heb je nog meer keuze!

Voor beginners is het aan te raden om een thema te kiezen met de juiste uitstraling, waaraan je enkel nog wat simpele aanpassingen doet, zoals de gebruikte kleuren en lettertypes. Als je meer ervaring hebt, kun je thema’s veel verder aanpassen, maar daar is kennis van HTML en CSS voor vereist. Wil je een bijzonderder thema en heb je hier enkele euro’s voor over? Zoek dan eens op Etsy of andere platformen tussen de betaalde thema’s. 

Tip 3: installeer handige plug-ins (gratis)

Plug-ins zijn handige extra’s die je kunt installeren en ze geven je meer mogelijkheden. Bij een persoonlijke blog beginnen zou ik dan ook zeker een aantal plug-ins aanraden, maar als je helemaal nieuw bent in blogland kun je deze stap eerst ook overslaan. 

De volgende drie plug-ins zijn wat mij betreft onmisbaar:

  • Yoast SEO: deze plug-in helpt je om je blog SEO-proof te maken. Met de gratis versie zie je of teksten goed leesbaar zijn, of zoekwoorden vaak genoeg terugkomen en kun je extra dingen instellen, zoals een SEO-titel of -beschrijving. Een handige manier om je persoonlijke blog beter vindbaar te maken!
  • Jetpack: deze plug-in zorgt er onder andere voor dat je website veilig in gebruik is en dat pagina’s snel laden en goed presteren. Daarnaast kun je allerlei extra’s instellen, zoals een nieuwsbrief of like-buttons.
  • MonsterInsights: met deze plug-in koppel je Google Analytics aan een WordPress site zonder dat je daarvoor technische kennis nodig hebt. Een handige tool om te zien hoeveel bezoekers je persoonlijke blog trekt en welke artikelen het meeste gelezen worden.

Afgezien van deze klassiekers is er voor vrijwel alles wat je wilt een plug-in. Titels onzichtbaar maken op je blog? Daar is een plug-in voor. Formulieren maken die mensen in kunnen vullen? Daar is een plug-in voor. Extra bouwstenen voor in je artikelen, zoals polls? Daar is een plug-in voor. Zoek dus zeker eens via Google of het Plugins-tabblad als je een specifieke functie zou willen toevoegen aan je blog.

Tip 4: pagina’s die onmisbaar zijn als je een persoonlijke blog gaat beginnen

Genoeg technisch geneuzel, laten we het eens over de content hebben. Want wat is een persoonlijke blog zonder content? Juist, een lege website. Uiteraard heb je volledige vrijheid in welke pagina’s je toevoegt, maar als je een persoonlijke blogt wilt beginnen, zijn er een aantal standaardpagina’s die bijna iedere persoonlijke blogger heeft.

  • Blogoverzicht: de meeste persoonlijke blogs hebben een overzicht als homepagina. Onder het logo en menu zie je dan een overzicht van de laatst geplaatste artikelen. Je kunt dit op verschillende manieren weergeven. Op mijn blog zie je de titel, één afbeelding en de eerste alinea, met daaronder een ‘Lees verder’-button. Je kunt ook voor een tijdschriftweergave kiezen, waarbij meerdere kleine afbeeldingen met korte tekstjes naast elkaar staan. Zo krijgen lezers sneller meerdere artikelen te zien.
  • Informatie over jezelf als blogger: zeker op persoonlijke blogs is het handig om een pagina over jezelf, het gezicht achter de blog, te hebben. Over het algemeen hebben bloggers een kleine afbeelding met een korte samenvatting in hun zijbalk en wordt vanuit daar gelinkt naar een pagina met meer informatie. Naast wat basisinformatie (hoe heet je, hoe oud ben je, wat doe je, waar kom je ongeveer vandaan), kun je op deze pagina ook je persoonlijkheid naar voren laten komen. Laat je schrijfstijl zien, houd het informeel en deel een aantal grappige feitjes over jezelf.
  • Contactinformatie: zorg ervoor dat je blog een contactpagina heeft, zodat lezers weten hoe ze je kunnen bereiken. Je kunt hier bijvoorbeeld een formulier zetten dat mensen in kunnen vullen, een e-mailadres delen of aangeven waar lezers je op Instagram kunnen vinden/bereiken.
  • Privacybeleid en disclaimer: dit zijn niet de meest sexy pagina’s, maar ze zijn wel nodig. Een privacybeleid is verplicht om te voldoen aan de AVG en in de disclaimer kun je extra informatie kwijt om zo transparant naar je publiek te zijn. Geen idee waar je moet beginnen? Neem mijn privacybeleid pagina dan als voorbeeld of Google eens naar voorbeeldpagina’s.

Tip 5: persoonlijke blog maken in een écht persoonlijke stijl

Het heet niet voor niets een persoonlijke blog; zorg er dan ook voor dat je schrijfstijl persoonlijk is. Bij ChatGPT-teksten haken je lezers na tien seconden af en op zakelijke teksten zit ook niemand te wachten. Een blog is geen formele brief of een whitepaper, het mag best informeel en persoonlijk zijn.

Lezers vinden het alleen maar leuk als je grapjes maakt, af en toe spreektaal gebruikt of situaties een beetje uitvergroot om het beeldend te maken. Die persoonlijke manier van schrijven zorgt voor een band met de lezer, ze krijgen dan het gevoel je beter te kennen.

Tip 6: doe een spellingscheck voor foutloos Nederlands

Een typfoutje hier of daar overkomt de besten en is niet erg, maar zorg er wel voor dat je blog er niet vol mee staat. Lees je teksten nog eens na voordat je op ‘Publiceren’ klikt om onjuistheden eruit te halen. Ook handig: de extensie voor Chrome genaamd LanguageTool. De tool haalt niet alleen spelfouten, maar ook grammaticale onjuistheden uit je teksten.

*Duimt dat haar spellingscheck goed was en dit artikel niet volstaat met fouten, want, oh the irony*

Tip 7: maak het visueel aantrekkelijk met voldoende beeldmateriaal

Vind je het ook zo leuk om naar stockfoto’s te kijken? Nee, inderdaad, dat vind niemand leuk. Daarmee wil ik niet zeggen dat je nooit een stockfoto mag gebruiken voor een artikel, maar zorg vooral voor originele content. Zeker bij een persoonlijke blog is het extra belangrijk om foto’s uit je eigen leven te delen. Daar heb je echt geen professionele camera of een fotografieopleiding voor nodig. Gewoon wat kiekjes met je telefoon zijn al duizend keer beter dan stockfoto’s.

Voor de creatievelingen: speel eens met manieren om je foto’s te bewerken om zo een eigen stijl te creëren. Dit zorgt niet alleen voor herkenbaarheid onder je lezers, maar trekt ook nieuwe bezoekers aan.

Want zeg nou zelf, het is stukken leuker om een creatief en origineel logo bovenaan een blog te zien dan enkel de blognaam in een standaardfont. Een toffe en gratis manier om met creatieve beelden aan de slag te gaan, is Canva. Vrijwel alle journal-achtige collages die je op mijn blog ziet, heb ik daar gemaakt.

Ook op je homepagina en andere pagina’s kun je spelen met beeldmateriaal om je blog persoonlijker en uniek te maken. Zo heeft mijn blog Linda’s Journal als achtergrond gestipt papier, net zoals in mijn papieren bullet journal, en zit er een verhaal achter het vliegende biggetje logo.

Tip 8: promoot je persoonlijke blog op sociale media en deel met vrienden

Oké, je hebt een blognaam en een lay-out, een aantal standaardpagina’s en je hebt je eerste persoonlijke blogartikelen gepubliceerd. Maar hoe zorg je ervoor dat er mensen mee gaan lezen?

De makkelijkste manier is om je blog te delen met vrienden en familie. Stuur ze een berichtje met een link naar je blog, zodat ze hier kunnen kijken. Of maak een post op je favoriete sociale media platform over je blog om in één keer meer mensen te bereiken. Zet het eventueel ook in de bio op je profiel.

Liever geen familie en vrienden die meelezen? Dan zijn er ook nog andere manieren om je blog te promoten. Je kunt bijvoorbeeld een nieuw social media account voor je blog aanmaken en zo proberen om mensen te bereiken. Ook via Pinterest zijn een hoop bezoekers te verdienen als je dit platform juist inzet.

En dan mijn favoriete manier: reageer op de artikelen van andere persoonlijke bloggers. Zo deel je niet alleen een leuk compliment uit aan een andere blogger, maar zorg je er ook voor dat ze van het bestaan van jouw blog weten. Als je (nog) niet veel persoonlijke bloggers kent, kun je via de reacties op hun artikelen ook zelf weer blogs ontdekken. Inspiratie nodig? Ik zette mijn favoriete blogs in 2024 op een rij.

Tip 9: zorg ervoor dat mensen je blog makkelijk kunnen volgen

Je wilt ervoor zorgen dat het zo makkelijk mogelijk is om op te hoogte te blijven van nieuwe artikelen op je blog. Want, zeg nou zelf, wie gaat er meerder keren per week naar je website om te kijken of er iets nieuws op staat? (Bijna) niemand. Zorg ervoor dat er meerdere manieren zijn om je blog te volgen, zodat mensen kunnen kiezen wat ze zelf prettig vinden:

  • E-mailabonnement: door een (gratis) e-mailabonnement aan te bieden, krijgen je lezers een mailtje in hun inbox zodra jij iets nieuws gepubliceerd hebt. Zelf gebruik ik hier de Jetpack plug-in voor, waarbij je kunt aanvinken dat mensen zich met hun e-mailadres in kunnen schrijven. Vervolgens gebruik je de ‘Inschrijven’-widget in je zijbalk of op een andere pagina, zodat lezers deze mogelijkheid duidelijk zien.
  • Feedly: dit is een platform waarop je allerlei RSS-feeds kunt volgen, waaronder blogs. Voor mensen die meerdere blogs/websites/YouTube-kanalen volgen, is dit ideaal. Zo hebben ze een overzicht van alle nieuwe publicaties op één plek. In principe kan iedereen je blog zelf op Feedly gaan volgen, maar het helpt om de button in je zijbalk te zetten, zodat het makkelijker is voor lezers.
  • Bloglovin’: dit platform bestaat speciaal voor het volgen van blogs. Net als bij Feedly krijgen abonnees een overzicht te zien van alle nieuwe publicaties op hun favoriete blogs. Dit platform is ouder dan Feedly, maar wordt nog steeds door veel mensen gebruikt. Ook hiervoor zet je een button in je zijbalk.
  • Sociale media: een makkelijke manier om vrienden en familie op de hoogte te houden van nieuwe artikelen, is om er iets over te plaatsten op sociale media, bijvoorbeeld een screenshot met daarbij een linkje.

Tip 10: creëer interactiemogelijkheden op je blog

Als je een blog hebt, doe je natuurlijk vooral aan zenden, maar het is ook leuk om feedback te kunnen ontvangen. De beste manier is om te zorgen voor een gebruiksvriendelijk reactieveld onder je artikelen. Zorg ervoor dat mensen met alleen een naam en e-mailadres kunnen reageren, zodat het zo makkelijk mogelijk wordt. Als je moet inloggen via WordPress/een ander platform is dat een stuk minder handig (ik spreek uit ervaring – altijd een kleine ergernis als dit gevraagd wordt om op iemands blog te reageren). Zorg er ook voor dat mensen vanuit alle landen kunnen reageren (soms wordt ik vanuit Spanje geblokkeerd). Wel handig: een filter waardoor je een eerste reactie van een e-mailadres altijd handmatig controleert. Zo voorkom je spam.

Goed, je zou natuurlijk het liefste willen dat iedereen reacties achterlaat, maar eerlijk is eerlijk: de meeste mensen zijn daar te lui voor. Een toffe manier om toch wat feedback te krijgen, is om een like-button te installeren. Ik gebruik hier de LikeBtn plug-in voor. De gratis variant heeft ruime instelmogelijkheden, bijvoorbeeld hartjes of duimpjes omhoog/omlaag. 

Met interactiemogelijkheden kun je creatief zijn. Je kunt bijvoorbeeld een ‘Ask me anything’ formulier maken, waar mensen anoniem hun vragen insturen. Die kun je vervolgens op de pagina beantwooden of in een apart artikel. Of denk eens polls in je artikelen om te kijken hoe je lezers ergens over denken.

Tip 11: houd lezer op je blog met goede navigatiemogelijkheden

Niemand heeft zin om lang te moeten zoeken naar informatie, dus zorg ervoor dat lezers makkelijk kunnen navigeren op je persoonlijke blog. Als ze op je logo bovenaan klikken, willen ze naar de homepagina gebracht worden. En een menu bovenaan met de belangrijkste pagina’s is zeker ook handig. Link hier naar je homepagina, over mij pagina en contactpagina.

Verder is het nuttig om andere losse pagina’s en blogcategorieën in het menu te zetten. Zo kan een lezer die alleen geïnteresseerd is boekreviews direct filteren, terwijl een ander die maandoverzichten wil zien, dat kan aangeven. 

Je wilt graag dat lezers zo lang mogelijk op je website bljiven en dus biedt je makkelijke manieren om verder te lezen. Zorg voor navigatie onderaan je artikel. Dit kan in de vorm van een knop naar het vorige artikel en een knop naar het volgende artikel. Ook kun je instellen dat er drie gerelateerde berichten onder je artikel weergegeven worden. Onder een boekreview staan dan bijvoorbeeld suggesties voor andere reviews die je eerder hebt gepubliceerd.

Tip 12: persoonlijke blog beginnen en geld verdienen

Een blog beginnen en geld verdienen is iets wat veel bloggers willen. En ja, je kunt een blog beginnen en geld verdienen, maar het is echt geen goudmijn waar je direct honderden euro’s per maand mee verdient. Begin dus alleen een persoonlijke blog als je dit écht leuk vindt om te doen, ook als je er uiteindelijk niets mee zou verdienen.

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je blog. De bekendste vorm is affiliate marketing. Hierbij plaats je affiliate links naar producten of diensten op je blog en als een bezoeker hierop klikt en het product aanschaft, ontvang je een kleine commissie. Bol is een van de bekendste affiliateplatformen, maar ook Coolbue, Mediamarkt en Booking hebben eigen affiliate programma’s. Daarnaast zijn er platformen zoals Daisycon, waar veel losse merken te vinden zijn.

Voor bloggers met een groter bereik en veel lezers, is er ook de mogelijkheid om advertorials te plaatsen of samenwerkingen aan te gaan. Dit betekent dat je of een kant-en-klaar artikel van een merk publiceert, of zelf iets schrijft over het product/de dienst met daarin linkjes naar de website van de opdrachtgever. Ik zou je altijd het tweede aanraden. Niemand leest graag advertorials (saai!) en het is veel leuker om de advertentie verwerkt te zien in een gewoon artikel. Zorg ervoor dat de samenwerking écht bij je blog past en bij je normale content, dus schrijf niet zomaar iets waar je lezers helemaal niet op zitten te wachten.

Een blog beginnen en geld verdienen kan ook via advertentiebalken op je website, maar dat wordt door de meeste lezers als storend ervaren. Overweeg dus goed of dat het waard is.

Een persoonlijke blog maken hoeft niet moeilijk te zijn (en is superleuk!)

Kortom, een persoonlijke blog maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Via WordPress met een kant-en-klaar thema heb je dit binnen een aantal uren opgezet. Een persoonlijke blog beginnen doe je met een aantal basispagina’s en meerdere ideeën voor blogartikelen, zodat er ook daadwerkelijk wat te lezen valt. Persoonlijk bloggen is superleuk en een goede manier om je creativiteit kwijt te kunnen!

Vond je het leuk om dit artikel met tips te lezen? Laat dan een reactie achter of klik op het hartje hieronder om een beetje waardering te tonen ♥

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

15 reacties

  1. Oooeh, goeie tip van die spellingchecker! Die heb ik snel even geïnstalleerd.
    En de rest zijn ook fijne tips, ik heb er niets aan toe te voegen behalve dan misschien dat plezier maken en het leuk vinden het belangrijkste zijn.

  2. Wat een super leuk en nuttig artikel! Zelfs nu ik al +10 jaar blog, haal ik er nog even wat fijne tips uit.
    Toevallig heb ik een blogartikel op de planning staan over veranderingen in ge blogwereld en daarin staat ook een stukje over reageren op blogs. Ik vind het zo jammer dat dat tegenwoordig niet meer zoveel gebeurt als vroeger.

    En ik zal er eens op letten wat minder stockfoto’s te gebruiken. Het is natuurlijk een stukje gemak en door tijdgebrek. Maar je hebt wel een punt.

    Ik kende overigens die site voor spellingscontrole nog niet. Dat vind ik een hele fijne tip! Hoewel ik prima Nederlands kan, schieten zo wel de kleine foutjes er in en zie ik ze zelf niet. Dit is dus ideaal. Ga ik zeker gebruiken!

    • Fijn dat je er nog dingen uit kunt halen en ben benieuwd naar je artikel! Vind het zelf ook jammer dat er minder gereageerd wordt en er minder interactie is. Bij een aantal blogs nog wel, maar het wordt toch een steeds kleiner wereldje. En af en toe een stockfoto is echt niet vervelend hoor, maar wel als het bijna altijd is, want dan mis ik dat persoonlijke aspect een beetje op de blog 🙂

      • Dat is zeker waar. Ik denk dat er bij mij misschien iets minder vaak een stockfoto gebruikt kan worden. Maar ik geef toe dat het soms lastig is een leuke foto voor handen te bebben. Misschien moet ik maar eens een foto dagje inplannen om beelden te maken voor blogartikelen. En dan dus wat algemene beelden die je vaker kunt gebruiken. Dankje voor deze inspiratie haha!

  3. Goed artikel. Ik herinner mij nog de tijd dat blogs ‘booming’ waren, voordat Instagram er was. Dat was leuk.

  4. YES, dankjewel voor de tips!

  5. Een heel netjes en heel compleet overzicht. Het opstarten kost veel tijd zeker als er weinig kennis is. Maar veel mensen onderschatten het moment na de opstart ook, bezoekers komen niet vanzelf. Een voorraadjes blog ideeen is handig maar zeker ook een voorraad tijdloze blogs om de eerste tijd door te komen.
    Geen stockfoto’s is echt een hele goede tip, eigen werk hoe klunzig ook is nog altijd beter. Bloggers zijn niet standaard fotograaf en schrijver.
    O en als je als blogger interactie wil dan zal je zelf op blogs moeten (blijven!) reageren. Drie keer wat leuk/mooi/interessant gaat geen echte volgers opleveren.

    • Helemaal mee eens! Ik denk dat mensen ook vaak onderschatten hoeveel tijd er in een artikel gaat zitten. Van het maken van foto’s tot het bewerken ervan, het schrijven, alles mooi vormgeven; je moet het echt leuk vinden om al die tijd erin te steken 🙂

  6. Leuk om dit te lezen (hele fijne en bruikbare tips), zeker aangezien ik deze tips al bijna 16 jaar geleden allemaal bijna wel heb toegepast 🙂

    Bedankt nog voor een aantal plugin tips die ik zocht. In het begin weet je totaal niet waar je aan begint. Ik ben erg blij dat ik toen dé perfecte blognaam heb gevonden. Ken zoveel bloggers die tig keer van url en naam veranderen dat het niet meer bij te houden is. Ik denk dat het echt wordt onderschat hoeveel werk het is en ben wel blij dat ik toch nog heel wat persoonlijke blogs volg, de meeste van ‘vroeger’ vloggen nu of zijn gestopt. Nogmaals, leuk artikel die iedere startende blogger zou moeten lezen.

    • Klopt, en terwijl ik videocontent soms ook leuk vind (langere vlogs, niet snelle filmpjes), is het niet hetzelfde als een blog lezen. En ja, gaat echt veel meer tijd in zitten dan mensen denken! Hoe lang ik soms alleen al bezig ben met mijn lay-out wat aanpassen of foto’s bewerken! Tof dat je direct een geschikte blognaam hebt gevonden en er al 16 jaar plezier aan beleeft 🙂

  7. Mooi, uitgebreid artikel! Ik denk wel dat bloggen grotendeels ‘dood’ is, maar dat er altijd uitzonderingen op de regel zijn. Vroeger volgde ik weetikhethoeveel mensen via blogs die ik nu eerder alleen op socials zou volgen. Maar er zijn er wel een paar die zo goed schrijven dat ik ook benieuwd ben naar de langere content (en daar ook de tijd voor neem). Zelf hoop ik ook zo’n blogger te worden, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *